Novi Sad
03.12.2013.
13:54 > 14:27
Oko 200 đaka Ekonomske škole protestovalo je sa svojim nastavnicima i direktorom ispred Gradske kuće zato što gradska vlast nije ispunila obećanje da će otplatiti dug ove ustanove.
  • Ucenik

    04.12.2013 19:26
    Obecali deci bolje ocene iz vladanja, pa svi potrcali na ulice :(
  • Novosadanka

    04.12.2013 10:06
    Eto silni novci se bacaju za Novu godinu, a jedna ugledna obrazovna institucija nema ni za rad,sram vas bilo gradska vlasti!
  • joj

    04.12.2013 07:01
    ne mogu da verujem
    ovo je strasno sta uradise od jedne ugledne skole koja se nalazi u samom centru ....jadna ova deca kroz sta prolaze umesto da sede u svojim klupama oni jadni na ovoj hladnoci stoji dok kosuljasi trljaju stolice sramota za novi sad boze pa da li ti kosuljasi imaju decu savest ..........
  • Filip

    03.12.2013 23:23
    Ima se za šepurenje
    Nema grad da plati dugove Ekonomske škole, a imao je onomad da finansira paradiranje (put i boravak) gradonačelnika na promotivnom letu Air Serbia za Emirate!!! Šta je uopšte gradonačelnik Novog Sada imao tamo da traži i ko je to šepurenje i koliko platio!?
  • 03.12.2013 23:08
    Ucite decu, dobro ih ucite
    jer cete se penzionisati u svetu koji ce ova deca voditi.
  • 03.12.2013 22:45
    Mozda
    neki od tih djaka zaista zele da uce, i znaju zbog cega ne mogu, hm? Nemojte podcenjivati ovu decu, imaju dovoljno godina da razlucuju sta je dobro za njih a sta ne.
  • LUKA

    03.12.2013 20:11
    Anonimusu Ma zar je moguce
    Hvala na pitanju moje zdravlje je odlično, nemam visok pritisak i nemam zakrvavljene oči...Ja sam komentarisao nepoštovanje zakona od strane direktora, inertne nastavnike i sitne podrepaše a ti se brineš za moje zdravlje ?!?Kako te nije sramota ?!
    Ne brineš za zdravlje dece koju su nastavnici iskoristili, zloupotrebili i izveli na ulice kad je -2 c, a sve da zaštite, koga ?? Direktora ili svoje male privilegije ?
    Moje dete je bilo sa tom decom na Trgu, dok si ti pratio da li se LUKA oglasio komentarom i nedajbože da li je kritikovao tvog direktora...Jadni mali mediokritetu, poješće te sopstveno sivilo !

  • HAHA

    03.12.2013 19:25
    kako ih nije sramota
    Sve diplomirani Ekonomisti HAHA
  • jo

    03.12.2013 19:09
    Koji tiganji koji bakrači
    Ova fasada je samo farsa.Ovde je problem u tome što je blizu 700 hiljada ljudi naučilo da uzme sa gomile koliko im treba i koliko oni smatraju da treba.I tako 60 godina unazad.Moje je dete išlo u tu školu i pre par godina do pola noći spremalo bahanalije u starom zdanju jer se nešto slavilo u toj školi.Kad sam otišao po njega da ga vozim kući vidim skupilo se sa koca i konopca,muzika udara u mali mozak,penju se po stolicama.E sad bi bilo zanimljivo da ova sindikalka objasni od kojih je para to plaćeno i nisu kupili krede i tiganje umesto što manipulišu decom svake godine bilo da su tiganji u pitanju ili njihovi 2-3% za koje svakog avgusta prete i štrajkuju.I tako će biti sve dok neko ne lupi šakom o sto i zavrne slavinu.A sad lupajte minuse koliko hoćete
  • anonymus

    03.12.2013 18:08
    ma zar je moguce
    E Luka evo tebe opet! Kakvo cudo, veoma siroko polje interesovanja imas, samo se ovde pojavljujes. Hoces i sad daa citas komentare ,,zakrvavljenih ociju od visokog pritiska,,? A razumljiv ti pritisak kad si ti investitor.
  • Milka

    03.12.2013 16:31
    Čobani
    Tukli se čobani preko magarca!
    Pa sigurno nije moja prababa Vukosava kriva! U ostalom koga je briga da li je kriv grad ili pokrajina. Eto neka republika plati pa onda lepo sve vas na sud da se utvrdi krivica! Neko mora da zaglavi ćorku za takvo bahaćenje! I baš me briga ko je kriv! Krivi ste svi jer su vam vaše političke karijerice bitnije od školovanja dece.
    Krivi ste jer već decenijama presedate sa stolice na stolicu. Krivi ste jer ste inertni, nesposobni da pogurate zemlju napred i to ne ovi ili oni iz prethodne vlasti nego svi na gomili. Vi ste najgori šljam i pošast koja je zadesila ovaj narod. Odgovorni ste za sveopšte propadanje države od devedesetih na ovamo. Želim vam SVIMA političku propast i nestajanje sa političke scene kao i rađanje novih i sposobnih lidera koji će vas jednom za svagda dokrajčiti.
    Lomite koplja na deci! Sram vas bilo paraziti jedni neopevani.
  • 03.12.2013 16:07
    Overa
    Ponašate se kao kad bi hitna pomoć na mestu nesreće merila tragove kočenja umesto da pomogne povređenima. Siguran sam da svi (i pokrajinska i gradska i školska uprava) znaju krivce, ali to nisu ova deca. To što posle završene škole neće moći da se zaposle i što će im diplome služiti za beskrajno plaćanje overavanja kopija, nije razlog da ih ponižavate i u ovoj prilici. Ako ste do sada bili zaokupljeni smeštanjem vaših satrapa u javna preduzeća OK, ali sada bi mogli malo da okitite i Ekonomsku školu lampicama...
  • idealno

    03.12.2013 15:48
    Idealno resenje za novu gradsku koaliciju je ne smenjivati vlast u Pokrajini, a onda ih okriviti za sve.
  • Ha

    03.12.2013 15:31
    E pa videćemo
    Oni se sa nama izgleda za...avaju, kao da je ovde neko lud, nepismen, odrastao na banana palmi.Elektrovojvodini je grad brzovozno, po tužbi prebacio novac za dug škole sa svog računa, da E. računi ne bi zastareli. Normalno sa obračunatim kamatama, sudskim i advokatskim troškovima. Što bi se kazlo - državna posla,... a ko ne veruje neka proveri. Ma da slučajno Elektrodistribucija nekom ne oprašta???
    Dosta bre više laganja, mazanja, političkih prepucavanja... Pa ubrzo gledamo i novi scenario - gradski oci će ubrzo dočekati i krivičnu prijavu zbog nepoštovanja zakona o isplati materijalnih troškova u roku od 45 dana - regularno prebačenih iz republičkog fonda u gradsku kasicu. Kuckamo se brzo, a oni će se češati umesto ovih 2200 klinaca :-)
  • Milana

    03.12.2013 15:29
    manipulacija
    Nastavnici neka štrajkuju ali decu nam ostavite na miru i ne izvlačite na ulicu.
  • LUKA

    03.12.2013 15:06
    sve vreme sam pisao o nepoštovanju zakona..
    Dakle, u ovom slučaju nije mi drago što sam u pravu, ali sve vreme ove agonije sam pisao da je ovde UZROK nepoštovanje zakona !! I JOŠ JEDNOM, NEPOŠTOVANJE ZAKONA !!
    Sad je to , konačno, i zvanično saopšteno !!
    Učinjeno je sve "...bez znanja i saglasnosti Gradske uprave za obrazovanje" , a "da nije bio raspisan tender za izvođača radova, što je zakonska obaveza.." !!
    Kada sam to isto ovde saopštavao, pojedini mediokriteti su me napadali kao da sam ja, a ne direktor, sve radio protivzakonito !!
  • 03.12.2013 15:04
    smenite direktora i nastavnike
    oni su krivi jer koriste maloletna lica.

    tacka!
  • 03.12.2013 15:02
    U prolazu

    Čuj,nije planirano u budžetu grada. A planirano je da se zaposli još hiljadu neradnika i poslušnika partijskih da platu prima iz tog istog budžeta,koji ja punim.Da ima službeno vozilo i da troši benzin koja ja platim.To je planirano!!??
    Da proda toplanu...
    Da zaliva bulevar Evrope...
    Da kupuju sadnice uzelenilu pored sopstvenog rasadnika...
    Da zidaju u visinu kvadrate a da ne plate ništa gradu...

    Sram da vas bude.....na decu udarili...bitange
  • Luk i slanina

    03.12.2013 14:32
    a da ...
    Pitam trenutnu gradsku vlast da li treba da sačekamo još 2 - 3 godine pa da vi budete krivi za neštko ...
    o oprostite, vi nikad niste krivi ... možda je moj pradeda Jova, radio je pre 2. Svetskog rata u školi ...
  • vera

    03.12.2013 14:17
    sram vas bilo
    odblokirajte skolu pa se onda svadjajte ko je kriv! sram da vas bude!
    kao da zivimo na marsu!
  • mmk

    03.12.2013 14:13
    I šta sad, uvek kriv neko drugi? Pa nije Novi Sad nastao u septembru prošle godine, naravno da je neko nešto odlučivao i radio pre "naprednjaka". Pa sad, preuzeli ste vlast, vodite grad, rešavajte probleme, plaćajte račune, gospodo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna